Berry Knapen
Absurdist
Vullinghspark 6
5591 DB Heeze
06 28 88 76 67
info@absurdist.nl
KvK: 17248552

Straattheater

 

Absurde animaties op feesten, straattheaterfestivals, jaarmarkten, openingen, popfestivals, enz.  

 
De Wegwijzer

Als u de weg kwijt bent en niet meer weet waar u zich bevindt, dan is Berry de redder in nood. Berry is een 'superhero'. Als een duivel uit een doosje staat hij ineens voor u met de meest praktische oplossing: 'U bevindt zich hier'.
Berry staat bekend om absurde acts. Acts die uitblinken in eenvoud en bij het publiek een 'big smile' garandeert.

 
 
Het Lijk

Er heeft een afrekening plaatsgevonden. De daders hebben het lijk ‘s nachts bij Berry voor de deur neergelegd. Dat is nog eens wakker worden! Berry wil er onder geen beding ook maar iets mee te maken hebben en besluit het lichaam zo snel mogelijk ergens te dumpen. En dat mag natuurlijk niemand zien, zeker geen politie. Of dit een verstandige keuze is geweest moet nog blijken.
Een nieuwe bijzondere act, ontsproten uit het absurde brein van Berry.

 
 
Snurk

Sommige baby’s, hoe klein dan ook, snurken. En als ik zeg snurken dan bedoel ik… zo hard dat je het 3 deuren verder kunt horen. Dan bedoel ik… snurken zo diep dat de rook ervan afkomt.
Maar ja, het blijft toch je kind hè? Oh ja, hij lijkt precies op zijn vader.
Het geheim: een geluidsinstallatie in combinatie met een mobiele rookmachine.

 
 

Pas op voor de Hond

Het zal je maar gebeuren…op klaarlichte dag, midden op straat… hangt er een hond aan je broekspijp. Dit is wel een héle trouwe viervoeter, je komt er maar niet vanaf. En sterk!! Hij sleurt je overal mee naar toe, dwars over het plein, door alle straten. Berry probeert zich met veel moeite aan alles en uh… U staande te houden. Niemand weet van wie de hond is. Is hij misschien van u?

 
 

Mike Bike

Een motorrijbewijs zat er voor 'Mike Bike' niet in. Maar dat mag de pret niet drukken. Vindingrijk als hij is heeft deze 'stoere' knutselaar een gemotoriseerde rollator gebouwd. En daar is hij trots op. Hij heeft zijn Molator tot in de puntjes gepoetst en is nu op uw evenement. Hij flaneert, hij geniet van alle aandacht en soms mag iemand een stukje meerijden. Zittend voor op het plankje. Wie wil dat niet? En dan zul je het net hebben, hij wil niet starten. Heeft iemand er met zijn jatte aangezeten, komt het door de bijrijder, is de benzine op...

 
 

Kees-Jan

Er zijn mannen die hun vrouw maar al te graag in een koffer willen stoppen. Kees-Jan is zo'n man. Hij is zijn tirannieke vrouw na 25 jaar meer dan zat. Zijn vrouw haalt ondertussen alles uit de kast om hem te bewegen de koffer te openen. Kees-Jan heeft de tijd van zijn leven, maar houdt Kees-Jan voet bij stuk? Een koffer vol met merkwaardige geluiden weergegeven door een compacte geluidsinstallatie.

 
 

Vliegen

Vervelend hoor al die vliegen op je hoofd, naast je neus, op je wang, boven je oog. Als je het ziet krijg je overal jeuk. Subtiel probeert hij de vliegen te verjagen. Hij is van adellijke komaf. Soms worden de vliegen hem te veel en laat hij zijn ware aard zien, wat leidt tot veel hilariteit.

 
 

Halfnaked

Een ogenschijnlijk gewone man, keurig in pak. Zolang hij zich niet omdraait. De achterkant van zijn kostuum is in zijn geheel verdwenen. Hij is zichzelf van geen kwaad bewust totdat u hem erop attendeert. En dan gebeuren er natuurlijk rare dingen. Dan is er natuurlijk paniek. Het schaamrood gaat voorbij zijn oren.

 
 

De 'Prins' met het glazen muiltje

Deze 'Prins' is op zoek naar iemand die we allemaal kennen. Het is zo'n ontzettend klein muiltje. Alle vrouwen willen maar al te graag het schoentje passen. Helaas moet hij hen keer op keer teleurstellen. Er is er natuurlijk maar één vrouw in zijn leven en die zal hij vinden ook. Hoewel?

 
 

De Gastheer

Hij ontvangt u, wijst u de weg, begeleidt u daar waar nodig is, vertelt u over de inhoud van het diner, neemt elk pluisje weg, schuift uw stropdas aan, poetst uw bril, haalt de siep uit uw ogen, oorsmeer uit uw oor, inspecteert uw neus….. Een zeer vriendelijke gastheer die zich speciaal voor u helemaal uitslooft. De 'gastheer' van uw feest/festival.

 
 

Harry Snotter

Harry zoekt zijn zakdoek want die heeft hij snel nodig. Hij zoekt in elke zak, ook in die van u. Hij haalt allerlei voorwerpen tevoorschijn. Van afstandbediening tot muizenklem: maar géén zakdoek. Mocht u tranen krijgen van het lachen, pas dan op voor uw zakdoek!

 
 

Bruid en Bruidegom

De bruid draagt de bruidegom op haar rug. Als een wild paard rent zij door de straten dus zorg ervoor dat u op tijd aan de kant springt. Soms is ze te koppig om maar één been te verplaatsen. Wat een toestand! Als hij nog eens in het huwelijk treedt, dan loopt hij zelf.

 
 

Meneer Lampenkap

Kijk hem nou daar met die lampenkap op zijn hoofd. Je ziet zijn gezicht niet. Wat bezielt die man, wie is deze idioot?
Hij loopt je achterna, hij komt op de meest vreemde plekken te voorschijn, hij daagt je uit en als je dan onder die lampenkap wil kijken……'Tuuuu…T'.

 


Speelduur en prijs in overleg.