Berry Knapen
Absurdist
Vullinghspark 6
5591 DB Heeze
06 28 88 76 67
info@absurdist.nl
KvK: 17248552

Biografie

Bij zijn geboorte was het al direct duidelijk, met zo'n kop kan hij maar één ding worden: ABSURDIST.

Toen hij op zijn 27ste voor het eerst op straat kwam werd er veel gelachen, het dorp stond op zijn kop. Sinds die tijd wordt hij veel gevraagd voor animatie-en podiumacts. Hij is nu 52, maar heeft het verstandelijk vermogen van een kind van vijf. Verder heeft hij 11 kinderen bij 13 verschillende vrouwen en zijn hobby is het sparen van "nietjes". Zowel nieuwe als gebruikte. Zijn huidige levensdoel is het opkomen voor het leven van het koffiefilterzakje. Mocht u hem eens tegenkomen: "Niet voederen, niet aanraken, alleen maar lachen!"

Berry's wortels liggen bij het 'tonpraten'. Tweemaal werd hij kampioen tijdens het Kletskampioenschap Groot Deurne. Later werd hij met zijn soloprogramma 'GetverBerry' winnaar van het Limburgse Cabaretfestival '97. In hetzelfde jaar stond hij in de halve finale van Nederlands grootste cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. Het juryrapport; 'heerlijke krankzinnige overgangen…intelligente kolder'

Voorjaar '98 richtten de twee heren Tiny van den Eijnden en Berry Knapen het duo Stenzel & Geraldo op. Doel: Cameretten '98. Programma: 'Angaard!' Dit werd een verdiende tweede plaats met overweldigende recensies in de landelijke dagbladen.

In februari '01 werd Berry tijdens de 1ste editie van het cabareteSKE festival te Eindhoven winnaar van 'de Echt Eindhoven prijs'. Voor deze prijs werd gekeken naar improvisatietalent en de kunst om de actualiteit op humoristische wijze in een conference of cabaretesk commentaar publiek te maken.

Zomer '03 ontstond bij toeval een samenwerking met Hans Savert. Onder de naam: Hep U Henk Gezien? spelen zij de meest absurde karakters op de meest uiteenlopende locaties.

Zomer '05 kreeg Berry kriebels om een volslagen idiote straatshow te ontwikkelen. Het enthousiasme steeg hem al snel boven het hoofd, ideeën waren er volop. Na diverse try-outs ontstond dat wat hij in gedachte had: The Comedyshow. Publiek en pers zijn laaiend enthousiast. Lees meer hier over in het menu.

Najaar '05. Mr Strawberry in de boeiende film: de Vlieg.

Januari '07 trekt Berry de stoute schoenen aan om deel te nemen aan het Brabantse Kampioenschap Tonpraten 2007. Dit bracht hem zowel de jury als publieksprijs... werd overspoeld met felicitaties.... ongekende media aandacht op radio, tv en kranten... bloemen.... wijn... kaartjes. Een geweldige ervaring.

Maart '07 automatisch gevolg van het winnen van het 'zilveren tonneke' tijdens de Brabantse Kampioenschappen Tonpraten: de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Tonpraten. Glansrijk winnaar van de jury en publieksprijs. De zaal wordt gek.... zakdoeken drogen de tranen van het lachen.... even boven jezelf uitstijgen en zachtjes raken je voeten weer de grond.

Januari '08 weet Berry de titel Brabants Kampioen Tonpraten 2008 te prolongeren. Dit komt niet zo vaak voor. Zowel de jury als publieksprijs krijgen weer een plaatsje in de kast. Het 'zilveren tonneke' heeft het blijkbaar prima naar zijn zin gehad in Heeze. Als huisschilder Pier de Sopper ging het publiek helemaal uit zijn dak.

Februari '08 wordt Berry wederom Zuid-nederlands Kampioen Tonpraten. Pier de Sopper verraste iedereen en het enthousiaste publiek was dezelfde mening toebedeeld als de vakjury zodat beide prijzen weer terug naar Heeze gingen. De verf van Pier smeerde iedereen in een gulle lach. "Hoppe...hoppe... hoppe... vaalt hier wa te soppe!"

Januari '09 Berry schrijft geschiedenis. In het 42 jarig bestaan van het Brabants Kampioenschap Tonpraten is Berry de eerste die de felgeerde titel 3 maal op rij weet te winnen. Een historische gebeurtenis. Berry is dus wederom Brabants Kampioen Tonpraten 2009. In een creatie van de maffe plastisch chirurg Henk-Jan Botox won Berry zowel jury- als publieksprijs. Het zilveren 'Tonneke' blijft nu voor eeuwig in Heeze.

Januari '10 Berry wint maar liefst 3 x de Publieksprijs tijdens het Brabants Kampioenschap Tonpraten. Daarmee heeft hij deze prijs vier jaar op rij gewonnen. Dit is nog nooit eerder gebeurd. Als 'de Jarige Job' heeft hij nog nooit zo'n fijne verjaardag gehad. Het publiek bescheurde het van het lachen.

Maart '10 'de Jarige Job' wordt in Wanroij tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Tonpraten 2010 winnaar van zowel de jury- als publieksprijs. Het is wederom een geweldig feest in Heeze met twee felbegeerde prijzen op de schouw.

Januari '11 aan sommige dingen komt geen eind en in dit geval is dat ook niet erg. Brabants Kampioen Tonpraten 2011 met wederom de jury- als publieksprijs. Bij elkaar opgeteld: de 4e Brabantse titel in 5 jaar tijd en 5 jaar op rij de publieksprijs. Berry kan het zelf nog maar amper geloven.

Maart '11 d'n Ouwe van Deursen ging naar Wanroij om zijn titel te verdedigen. De titel van Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten 2010. In een zeer sterk deelnemersveld walst d'n Ouwe van Deursen op zijn gemakkie over zijn concurrenten heen en mag zich weer voor een jaar Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten 2011 noemen. Met de jury- als publieksprijs in zijn binnenzak. En dat voor de 4de keer.

Januari '12 Berry houdt van tradities zo blijkt. Voor de 5de maal is Berry alias ZKH Prins Willem Alexander Brabants Kampioen Tonpraten 2012 geworden.

Maart '12 ZKH Prins Willem Alexander wil ook naar Wanroij, naar de Zuid-Nederlands Kampioenschappen. Voor de 5 de maal wordt Berry ook hier weer kampioen.

Januari '13 Nu wordt het spannend. Berry verbreekt diverse records in de geschiedenis van de Brabantse Kampioenschappen. Hij wint zijn zesde titel. Hij wint als eerste tonprater van de avond. Dit is nog nooit gebeurd in het 46 jarig bestaan van dit toernooi. Daarnaast had hij al eens 3 x achtereenvolgens dit toernooi gewonnen, dat was al uniek. En nu flikt hij dit kunstje weer. Berry is daarmee de enige tonprater die twee zilveren 'tonnekes' blijvend in zijn bezit heeft.

Maart '13 De lijst wordt als maar langer. Berry wint wederom de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Buutreednen 2013. Daarmee heeft hij ook deze titel voor de 6e keer gwonnen. Waarvan 4 maal op rij. Wat een prachtig seizoen met een 'Dubbele Sixpack'.

Januari '14 Het moest er een keer van komen, je kunt niet blijven winnen. Maar met een zeer verdienstelijke 2e plek op het Brabants Kampioenschap Tonpraten behoor je nog altijd tot een uitzonderlijke klasse.

Februari '14 Berry studeert af aan de Narren Universiteit Limburg en mag zich voortaan Doctor Humoris Causa noemen. Voor een Brabander een bijzondere eer daar hij de eerste Brabantse Tonprater is die hier heeft mogen afstuderen.

Maart'14 Het is bij de Knijne af. Berry wint voor de 7e keer het Zuid-Nederlands Buutkampioenschap in Wanroij. Waarvan 5 op een rij. Het is weer feest in Heeze!

Januari '15 Met een 3e plek bij het Brabantse Kampioenschap Tonpraten hoor je nog steeds bij de top 3.

Maart '15 Hoppa!! Voor de 8e maal Zuid-Nederlands Buutkampioen achter je naam. 8 van de 9 keer deelnemen gewonnen. Nu begint het op een traditie te lijken.

Juni '15 Berry gaat met collega's Sem van den Borne en Boy Jansen het Theater in. Onder de naam 'Verrèkes Lache' presenteren zij een avondvullende voorstelling 'Vers Opgewarmd'.

Januari '16 Voor de 7e keer Brabants Kampioen Tonpraten Dju!! Berry krijgt steeds meer waardering voor tradities haha..

Februari '16 Tien keer achtereenvolgens in de finale Zuid-Nederlands Buuttekampioenschap. Voor de 9e keer kampioen geworden incl de felbegeerde Publieksprijs. Te gek voor woorden toch!

Mei '16 'Verrèkes Lache' gaat weer het theater in. Samen met Sem van den Borne en Boy Jansen gaat Berry de boel weer op stelten zetten.

'18 In 2018 wordt Berry wederom zowel Brabants als Zuid-Nederlands kampioen tonpraten.
Het moet niet gekker worden!!

 

Straattheaterfestivals Jaarmarkten Bedrijfsevenementen Feesten Tonpraatavonden etc.

cheap gucci bootsbasketball shoes paul smith salesunglasses hutdesigner bagschristian louboutin shoespandora jewelrylouis vuitton monogramherve leger dressespolo shirts